Henna Gaus

Henna Gaus

Konstnären presenterar sig själv:

Jag föddes och växte upp i Finland, men när jag jobbade i Asien träffade jag min blivande man och vi flyttade sedan till hans hemland, USA. Vi bor nu i Kansas City med våra två barn. Jag har en magisterexamen i samhällsvetenskap och en BFA i design. För närvarande jobbar jag som designer och illustratör. Jag ser fortfarande till att vi reser till Finland varje sommar, så att mina egna barn ska få uppleva den fantastiska naturen och kulturen i mitt hemland. Jag har nyligen startat ett eget företag, moomostudio.com.

Affischkonsten får nytt liv! Illustratören Henna Gaus ingår med andra ord i Come to Finlands satsning på att skapa en renässans för affischkonsten. Genom Come to Finland kan också din eller ditt företags affischidé förverkligas med den konstnär du önskar. Ta kontakt med oss på posters@cometofinland.fi så låter vi kreativiteten flöda!

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!