Vilma Iivonen

Vilma Iivonen

Konstnären presenterar sig själv:

Jag är en frilansillustratör och -grafiker från Åbo, jag utexaminerades som reklamdesigner från Åbo yrkeshögskola. Jag inspireras lätt av vad som helst, men allra mest av 50-talsstil och olika former, texturer och färgnyanser i naturen. En vän tipsade om tävligen och jag tände på utmaningen eftersom jag älskar den nordiska naturen och minimalistiska och uppfinningsrika affischer. Under arbetet med min affisch försökte jag lita på mig själv och min vision och inte tänka allt för mycket.

Affischkonsten får nytt liv! Illustratören Vilma Iivonen ingår i vår satsning på att skapa en renässans för affischkonsten. Genom oss kan din affischidé förverkligas med den konstnär du önskar. Ta kontakt med oss på posters@cometofinland.fi så låter vi kreativiteten flöda!

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!