Best pieces by Anna Sailamaa

Best pieces by Anna Sailamaa

Konstnär Anna Sailamaa
Ursprungligen publicerad 2020
Best pieces by Anna Sailamaa

Årets finländska reseaffisch, V:e plats!

Konstnären presenterar sitt verk:

Affischen är skapad digitalt i Photoshop. Jag använde färgerna som finns i Helsingfors vapen: blått, gult (guld), vitt (silver) och rubinrött. Med blått och gult färglade jag björklövet, med rött + gult kantarellen och med blått + rött blåbären. I Helsingfors är naturen alltid nära. Man kommer lätt till Nybondas, Vik eller Centralparken på under en timme. På sommaren simmar man och på hösten kan man plocka svamp och blåbär.

Mitt kaffe ska helst vara riktigt svart och därför använde jag alla färger i det. I Helsingfors finns många kvalitativa kafferosterier och många fantastiskt fina caféer med gott kaffe. På alla caféer får man oftast örfilar (kanelbullar) och i början av året ofta också fastlagsbullar.

Det här är med andra ord ett nyskapat verk för Come to Finland. Vi tror nämligen stenhårt på att göra affischkonsten tillgänglig och attraktiv för nya generationer.

Märker ni hur Finland återigen – med reseaffischens hjälp – lockar turister med glamour och glädjetjut från paradiset?

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!