Finjoy by Albert Pinilla

Finjoy by Albert Pinilla

Ursprungligen publicerad 2017
Finjoy by Albert Pinilla

5:e placering i årets finländska reseaffisch, My Finland travel poster contest, 2017.

Konstnären presenterar sitt verk:

När jag designade affischen ville jag skapa en uppsättning former och färger som representerar olika kontraster man kan hitta i Finland. Blåa trianglar för vatten, gröna trianglar för skog, vita trianglar för snö och en stor cirkel med röda trianglar som representerar värmen av kulturen och bastun.

Jag ville också framföra glädje och avkoppling och visa några finländska ikoner som katedralen och huvudet av en älg. Jag gjorde skissen för hand och slutförde illustrationen med Photoshop.

Det här är med andra ord ett nyskapat verk för Come to Finland. Vi tror nämligen stenhårt på att göra affischkonsten tillgänglig och attraktiv för nya generationer.

Märker ni hur Finland återigen – med reseaffischens hjälp – lockar turister med glamour och glädjetjut från paradiset?

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!