Lapland Reindeer by Jenni Hänninen

Lapland Reindeer by Jenni Hänninen

Ursprungligen publicerad 2018
Lapland Reindeer by Jenni Hänninen

Finalist i MyFinlandPoster-tävlingen 2018!

Konstnären presenterar sitt verk:

Med min Lappland-affisch ville jag illustrera hur Lapplands grova skönhet fångar dig och du kan känna dig stark och fri. Mystiska norrsken, månsken som glittrar på snöbädden och extasen av en tur med renen tar dig till en sagolik värld. Jag fick den stilistiska inspirationen från Helge Mether-Borgströms ”Land of romance”-poster från 1950-talet, där en silhuett av Finlands karta öppnar till ett vackert sjölandskap. För att skapa konstverket använde jag Photoshop.

Det här är med andra ord ett nyskapat verk för Come to Finland. Vi tror nämligen stenhårt på att göra affischkonsten tillgänglig och attraktiv för nya generationer.

Märker ni hur Finland återigen – med reseaffischens hjälp – lockar turister med glamour och glädjetjut från paradiset?

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!