Res till Finland

Res till Finland

Konstnär Okänd
Ursprungligen publicerad 1951
Res till Finland

Under hela 1930-talet var rikssvensken den överlägset vanligaste turisten i vårt land. Vi fick besök av lika många svenskar som av ester, tyskar och engelsmän tillsammans.

Men 1930-talet var också språkstridigheternas tid i Finland och turismfolket var oroligt för hur det skulle påverka Finlandsbilden i Sverige och resten av Norden. Därför ville man föra fram Svenskfinland som en särskild region, eller som det hette i en broschyr på 1930-talet:

”Här kommer Ni tillrätta med Ert eget språk och Ni lever framförallt billigt.”

Konstnären för detta motiv är okänd. Men vi samlar ständigt ihop mera information om alla våra affischer och bilder, hör därför gärna av dig om du vet något vi inte vet! Skriv oss på posters@cometofinland.fi. Affischjägarna tackar!

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!