Sauna Island by Jeanice Brander

Sauna Island by Jeanice Brander

Ursprungligen publicerad 2023
Sauna Island by Jeanice Brander

Finalist i affischtävlingen My Finland Poster 2023! Temat var bastu.

Konstnären presenterar sitt verk:

När jag var liten brukade min familj och jag åka till en plats som vi kallade “bastuön”. Det var en mysig, vacker ö nära Helsingfors med en liten bastu på. Jag har ett levande minne av hur min syster och jag totalt bekymmerslösa sprang runt på klipporna och åt den vilda gräslöken som växte där. När jag tänker på en bastu dyker detta minne upp. Det ger mig en glad och nostalgisk känsla som jag vill dela med andra genom den här affischen, och jag hoppas kunna inspirera andra att besöka dessa små bastuöar runt om i Finland.
Det här med andra ord ett nyskapat verk för Come to Finland. Vi tror nämligen stenhårt på att göra affischkonsten tillgänglig och attraktiv för nya generationer.

Märker ni hur Finland återigen – med reseaffischens hjälp – lockar turister med glamour och glädjetjut från paradiset?

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!